Gabriel Bivolaru a fost arestat preventive alături de 3 suspecţi

Gabriel Bivolaru a fost adus luni la Tribunalul Constanţa cu propunere de arestare preventivă după ce, la finalul săptămânii, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Bivolaru conducea un grup organizat care se ocupa cu sustragerea ţiţeiului dintr-o conductă ce aparţine unui operator de produse petroliere, prin intermediul unor instalaţii artizanale, amplasate în localităţile Cumpăna şi Năvodari. Fostul deputat deţinea şi o minirafinărie la marginea localităţii Năvodari, unde erau prelucrate aceste substanţe. Ceilalţi suspecţi au fost prinşi în flagrant în timp ce sustrăgeau produsele petroliere şi le transportau la minirafinărie. Procurorii i-au urmărit sâmbătă noapte, folosind şi armele din dotare, deoarece unul dintre conducătorii auto a refuzat să oprească la semnalele acustice şi vizuale. Cel care supraveghea activitatea, Gheorghe Mangalea, a reuşit să scape, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare în lipsă.

Dispune luarea faţă de inculpatul Mangalea Gheorghe a măsurii arestului preventiv, pe o durată de 30 de zile, începând cu punerea în executare a mandatului de arestare. În baza art. 143 Cod proc.pen., art. 148 lit.f Cod proc.pen.: Dispune luarea faţă de inculpaţii Bivolaru Gabriel, Chihaia Marin, Arhire Adrian a măsurii arestului preventiv, pe o durată de 29 de zile, începând cu punerea în executare a mandatului de arestare.
Respinge ca nefondate cererile subsecvente privind luarea faţă de inculpaţii Mangalea Gheorghe, Bivolaru Gabriel, Chihaia Marin, Arhire Adrian a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea.

motivează instanţa.

Pentru ceilalţi suspecţi, judecătorii au emis hotărârea de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.

În 2004, Gabriel Bivolaru a mai fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru pentru un prejudiciu de 50 de milioane de euro adus Bancii Romane de Dezvoltare, şi a fost eliberat condiţionat în 2007.

Redactor: Paula Moroi