Gabriel Bivolaru a fost adus în faţa judecătorilor Tribunalului Constanţa

Cei zece suspecţi au fost prinşi în flagrant în noaptea de sâmbătă în timp ce sustrăgeau produse petroliere dintr-o conductă ce aparţine unui operator de produse petroliere. Se pare că aceste susbtanţe erau prelucrate într-o rafinărie administrată de Gabriel Bivolaru urmând să fie vândute cel mai probabil unor benzinării.

Anchetatorii l-au găsit pe Gabriel Bivolaru la această rafinărie duminică şi au probe că el este cel care o administrează.

Ceilalţi suspecţi au fost prinşi în flagrant chiar în timp ce transportau cisternele la cele două instalaţii artizanale de perforare din localităţile Cumpăna şi Năvodari, asta după ce în luna iunie au oprit o astfel de instalaţie care se afla la Nisipari şi au încercat să o scoată.

În timpul urmăririi, unul dintre suspecţi, respectiv Gheorghe Mangalea care executa lucrările a reuşit să scape, pe numele său fiind emis un manadat de arestare în lispă. Ceilalţi suspecţi au fost aduşi luni în faţa judecătorilor Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Gabriel Bivolaru a declarat că este nevinovat.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa alături de jandarmi şi poliţişti în localităţile Constanţa Năvodari şi Techirghiol. Ancheta a început pe 25 mai în urma unor informaţii deţinute de procurori.

Cei acuzaţi au reuşir să sustragă 175 de tone de produse petroliere aducând un prejudiciu de 110 mii de lei.

Gabriel Bivolaru. În 2004 fostul deputat PDSR a mai fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru pentru un  prejudiciu de 50 de milioane de euro adus Bancii Romane de Dezvoltare însă a reuşit să fie eliberat condiţionat în 2007.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita