Furtuna a rupt rețelele electrice

Din cauza vantului puternic, la nivelul liniilor de alimentare cu tensiune din județ s-au inregistrat mai multe avarii. Din cauza lipsei curentului electric, nici stațiile și sursele de alimentare cu apă nu au funcționat în mai multe localități din județ.

În localitatea Mihail Kogalniceanu, luni dimineață,  incepand cu ora 08:00, din cauza unei avarii Enel, statia de pompare Hidrofor a ramas fara energie electrică, motiv pentru care abonatii din zona de la intrare in localitate au ramas fara apa la robinete.

În localitatea  Crucea situația era asemănătoare la ora 07: 00  dimineața: statia de pompare aferentă localitatii a ramas fara energie, întrg satul rămânând fără apă potabilă.

In jurul orei 09,00, echipele Enel au reușit să remedieze problema alimentării cu energie electrică pentru cele două localități, astfel încât la ora 10:30  s-au repus in functiune statiaile si s-a reluat alimentarea cu apa.

De asemenea, caderi de tensiune s-au inregistrat si la sursa de apa Galesu și la statia de pompare Lumina, și acestea fiind remediate.

Meteorologii anunță că nu vom scăpa de ploi, iar autoritățile îndeamnă populația să-și facă rezerve de apă și hrană.

Redactor: Daniel Albu