Furtuna din ultimele 48 ore a facut ca nivelul marii sa creasca (VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=www.youtube.com/watch?v=SoHud47uHIcFurtuna din ultimele 48 ore a facut ca nivelul marii sa creasca cu zeci de centimetri, iar valurile puternice au rupt tot ce le-a stat in cale. barurile de pe plaja, umbrele sau sezlonguri. Specialistii spun ca nu s-au mai confruntat cu un asemenea fenomen de ani de zile si de fiecare data, furtunile de vara veneau abia spre sfarsitul lui august.

Plajele din sudul litoralului au fost devastate de furtuna din ultimele zile. Una dintre cele mai afectate staţiuni a fost Costinesti. Aici, turistii s-au refugiat de pe plaja pe pietre si apoi pe scarile care duc in statiune. Dupa ce un adolescent de 16 ani a murit, nimeni nu mai are curaj sa intre in apa. Multi dintre ei sunt hotarati sa-si scurteze vacanta la mare.

Proprietarii de terase si baruri de pe plaja din Costinesti vad cum pierd zeci de mii de lei in fiecare zi. Pe de o parte constructiile le sunt rupte de valuri, iar pe de alta parte vanzarile stagneaza pentru ca turistii nu mai cumpara nimic.

La Eforie, efectul de eroziune este si mai evident.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu