Furtuna de zilele trecute a făcut ravagii în stațiunile de pe litoral

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qkf0XNSBu8g[/youtube]Așa arată acum litoralul Mării Negre. Furtuna și codul roșu hidrologic au transformat stațiunile de la mare. Cele mai dramatice efecte se văd în stațiunile din sudul rivierei, însă nici Mamaia nu a scăpat de furia naturii.

Angajații de la Apele Române au demarat, week-end-ul acesta, ample lucrări de salvare a litoralului. Lucrătorii au ieșit în teren pentru a igieniza plajele și a nivela nisipul spulberat de furtună.

În stațiunea Costinești, puținii turiști care au ieșit la plimbare pe plajă,nici nu au putut păși. La tot pasul, alge urît mirositoare și un covor de scoici așternute ca niște capcane pe nisip.

Nici la Neptun, peisajul nu este mai atrăgător. Agenții economici sunt singurii care populează zona, în demersurile disperate de a-și salva afacerea.

Sute de mii de euro s-au dus pe apa sîmbetei, atît din daunele umbrelelor și sezlongurilor măturate de vijelie, dar și prin lipsa îngrijorătoare de turiști din hotelurile și pensiunile de pe litoral.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.