Furnizarea apei va fi întreruptă mâine în localitatea Mihail Kogălniceanu

RAJA KogalniceanuSC RAJA SA este nevoită să recurgă la această măsură pentru racordarea unei noi magistrale în comună.

Pentru executarea lucrărilor de racordare a magistralei de alimentare cu apă din localitatea Mihail Kogălniceanu, cu diametrul de 400 mm, nou montată la stația de pompare din localitate, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile începând de marți, 14 iulie, ora 23.00 și până miercuri, 15 iulie, ora 11.00.

Vor fi afectați de lipsa apei potabile toți consumatorii din localitatea Mihail Kogălniceanu.

Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări “Extindere si reabilitare retea apa, rezervor nou, extindere retea canalizare si statie de pompare noua ape uzate – localitatea Mihail Kogalniceanu”, în valoare de 23,75 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de 6,8 milioane lei.

În cadrul acestui proiect, conducta de aducțiune a fost înlocuită pe o lungime de 14,5 km, rețelele de apă au fost exstinse și reabilitate pe o lungime de 15,35 km, iar rețelele de canal au fost extinse pe 14,17 km. Totodată, în cadrul proiectului se realizează și o stație nouă de pompare, dar și reabilitarea celor două rezervoare centrale de tratare a apei.

SC RAJA SA își cere scuze față de abonații afectați și îi asigură că echipele de intervenție ale contructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, toţi consumatorii din Mihail Kogălniceanu sunt rugați să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.

Redactor: George Marinescu