Furia de nestăvilit a naturii a făcut prăpăd în comuna constănțeană Peștera

Blestemul apelor s-a abătut crunt asupra tărîmului dobrogean.

Este de necrezut prin ce au trecut acești oameni, care au privit neputicioşi cum casele pentru care au muncit o viață au fost înghitițe de ape.

Natura şi-a arătat puterea…Nici măcar pompierii nu au mai putut face nimic, în afara de a-i evacua pe oameni din calea prăpădului care le-a doborât locuințele și le-a nimicit culturile din care își duceau traiul.

Coșmarul a durat ore în șir și a lăsat în urma un peisaj sumbru și dezolant. Bilanțul ravagiilor produse de viitura pare că nu se mai sfârșește, spre disperarea autorităților locale.

Localitatea a fost separată în două, după ce un pod rutier a fost pur si simplu demolat de furia apelor, iar accesul către unele zone ale comunei a devenit imposibil, mai multe familii fiind izolate.

Zece familii au rămas fără adăpost și 60 de gospodării au fost avariate, iar peste o sută de hectare de teren au fost inundate.

Grădinița, dispensarul, Căminul Cultural, terenul de sport și Parcul din centrul comunei sunt de nerecunoscut în urma tragediei. Toate acestea înseamnă pierderi colosale pentru administrația locală.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu