Fumătorii caută alternative pentru a scăpa mai ieftin

Oricât și-ar dori să se lase de fumat, puțini din fumătorii înrăiți au voința necesară să scape de viciu. Cu părere de rău, oamenii recunosc că, lunar, cheltuie câteva sute de lei pe țigări. Noile scumpiri au picat ca un trăsnet pentru fumători ,care au început deja să caute alternative pentru a scăpa mai ieftin. Prima opțiune au fost vânzătorii ambulanți din piețe, care vând pachetul cu câțiva lei mai ieftin. Pentru a ne convinge care sunt prețurile și dacă sunt dispuși să negocieze am intrat și noi în contact cu ei. Ajunși în zona Tomis 3,  nu a fost dificil să îi găsim pe băieți. Aceștia abordează toate persoanele în care văd potențiali clienți și, așa cum ne așteptam, ne-au acostat și pe noi. Deși a fost amabil, bărbatul de la care am cumpărat un pachet de țigări nu a fost dispus să negocieze, motivând că, dacă lasă din preț, nu îi mai iese nimic în plus. A refuzat să negocieze și atunci când i-am spus că suntem dispuşi să cumpărăm un carton de țigări.

Țigările de contrabandă reprezintă o variantă pentru mulți fumători înrăiți, care consumă chiar și două pachete pe zi și se mulțumesc. Ceea ce nu trebuie să uite aceștia este faptul că țigările netimbrate nu sunt autorizate. O altă variantă la care apelează fumătorii este achiziționarea tutunului vrac, a foițelor și a aparatului de rulat țigări. În tutungerii, vânzările au crescut considerabil.

Afacerea nu este una tocmai profitabilă, cel puțin nu din punct de vedere financiar și asta deoarece dintr-un pachet de tutun al cărui preț este 32 de lei se pot rula 50 de țigarete, ceea  ce înseamnă două pachete și jumătate de țigări. Cea de a treia variantă ar fi controversata țigară electronică pe care au încercat-o mulți fumători, dar de care foarte puțini au fost și mulțumiți.

Deși cheltuiesc lunar sute de lei pe țigări, fumătorii spun că rămân fideli pachetelor clasice.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu