Fructele si legumele de sezon nu sunt tocmai pe buzunarul tuturor constantenilor

Un kilogram de struguri costa echivalentul unui kilogram de pulpe de pui. In conditiile acestea cei mai multi se multumesc sa cumpere in cantitati mici cat sa isi satisfaca pofta.

Chiar daca specialistii recomanda consumul zilnic de fructe si legume putini sunt cei care isi mai permit sa le cumpere.

Comerciantii din piete se plang ca duc lipsa de clienti, dar pe cealalta parte nu sunt dispusi sa lase la pret chiar daca de multe ori marfa ajunge sa se strice si sunt nevoiti sa arunce cantitati insemnate de fructe si legume la gunoi.

De departe fructele cele mai scumpe sunt ciresele si capsunile.Ce i drept nu sunt de sezon, dar pretul acestora este strigator la cer: 150 respectiv 100 de lei kilogramul, bani cu care o familie si-ar putea face cumparaturile pentru o saptamana . Asa ca multi prefera sa isi puna pofta in cui. Cei care, totuși,  fac un efort financiar sa cumpere câte ceva,  o fac pentru copii.

Daca preturile ar fi mai rezonabile, poate și oamenii ar fi dispusi sa să își facă poftele mai des.

Nici pretul legumelor nu este accesibil, ba dimpotriva. Kilogramul de ardei kapia este aproximativ 8 lei. Nici vinetele si dovleceii nu sunt ieftini. Singurii care  si-au pastrat pretul si sunt pentru buzunarul oricui raman sunt cartofii.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes