Fructele de mare, în festival!

La Constanţa, gusturile mării au ajuns în farfurie, la Festivalul Culinar Local. Cei mai buni bucătari s-au întrecut în prepararea peştelui şi a fructelor de mare, iar imaginatia lor n-a avut limite.

Pestele are o carne pretentioasa, cu o textura moale si putine fibre care sa o tina compacta. Spre deosebire de restul carnurilor, carnea de peste are nevoie de un timp scurt de gatire la temperatura inalta. Iar bucatarii prezenti la Festivalul Pestelui si-au aratat arta din plin. Scoicile au fost vedetele zilei.

Bucatarii de azi ne-au mai învatat că, la retetele de pește, ingredientele se pregătesc cu 2-3 ore înainte, iar peştii se ţin în marinată minimum 30 de minute pentru combinarea aromelor.  Cele mai potrivite condimente pentru peşte sunt rozmarinul, şofranul, frunzele de ţelină, salvia şi piperul, iar cea mai buna garnitura este un amestec de legume la grătar, stropite cu ulei de măsline extravirgin, sare şi piper.

Daca nu stiti ce să mai gătiti, speram ca v-am dat cateva idei cu reportajul nostru.

Redactor: Paul Alexe