Frigul a facut primele victime si la Constanta

4 persoane fara adapost au ajuns la spital cu degeraturi. Dupa ce li s-au acordat ingrijiri medicale, oamenii au fost transportati la centrul social permanent care se află pe bulevardul Soveja.

Temperaturile scazute, sub limita inghetului, inregistrate și la Constanta au facut primele victime. 4 oameni ai strazii au fost la un pas sa moara de frig . Unul dintre ei , un varstnic de 66 de ani din Topalu a fost gasit in soc hipotermic. De altfel, și o femeie a fost preluata de un echipaj al Ambulantei din Gara Constanța. Aceasta prezenta degeraturi la memebrele inferioare.

Dupa ce li s-au acordat ingrijirile medicale necesare, oamenii străzii au fost transportati la centrul social permanent care se află pe bulevardul Soveja, lângă Gravity Park. Centrul are o capacitate de 12 locuri . Aici, persoanele fără adăpost primesc hrană, dar şi sprijin din partea asistenţilor sociali . Facilitatile le sunt asigurate doar pentru cateva zile, pana cand vremea se imbunatateste.

Centrul Social Permanent adaposteste pe perioada determinata doar persoanele care sunt transportate de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Județean Constanța, pe baza fisei medicale.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes