Frig și ploaie pe litoral!

S-au dus vremurile cînd litoralul era plin de turiști care forfoteau de dimineață pînă seara pe plajele și în cluburile de la mare. În ultimul week-end de vacanță bate vîntul în stațiuni și la propriu și la figurat. Șezlongurile au dispărut odată cu soarele arzător, iar apa mării a fost acum revendicată doar de vînt. Începutul de toamnă se simte și în buzunarele patronilor din riviera românească.

Daca în urmă cu doar o saptamana litoralul romanesc inca arata ca un adevarat furnicar, zilele acestea lucrurile s-au schimbat radical. Frigul, ploaia și vântul au pus stăpânire pe litoral, în locul turiștilor.

Doar 22 de grade au fost in aer, iar apa marii s-a racit si ea simtitor. Turistii care au ajuns totusi în stațiunea Mamaia au incercat sa se bucure de ultimele zile de vacanță.

Patronii recunosc si ei ca vanzarile au scazut considerabil. Unii dintre ei au inchis deja ori o vor face cel mai probabil de saptamana viitoare.

Cum insa speranta moare ultima patronii mai trag nadejde ca litoralul nu va duce lipsa de turisti nici in zilele urmatoare. Vor mai reduce si din preturi si cum meteorologii anunta si ei ca de maine vremea se va mai incalzi la malul marii, atunci cu siguranta turisti se vor gasi care sa dea o fuga pana la mare cateva zile.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Sorin Hulubei