Fregata Regina Maria, în acțiune

Fregata Regina Maria desfasoara exercitii de antrenament in Marea Neagra impreuna cu militari din fortele navale ale Turciei, Ucrainei şi SUA. In contextul situatiei de securitate din Bazinul Marii Negre, cresterea interoperabilitatii dintre Fortele Navale Romane si fortele navale partenere reprezinta un element principal al indeplinirii obiectivelor Aliantei Nord Atlantice.

Fortele Navale ale SUA sunt reprezentate de distrugatorul USS Ross cel care a participat si la exercitiul Trident Poseidon 2015, organizat de Fortele Navale Romane in Marea Neagra, in ultima decada a lunii mai. La activitătile desfasurate in aceasta saptamana, a participat si un elicopter Puma Naval ambarcat la bordul fregatei.

Acesta a executat printre altele, antrenamente de apuntare pe platformele maritime si exercitii de antrenament specifice cu militarii din Detasamentul de Forte pentru Operatii Speciale al Fortelor Navale. Exercitiul de pe mare face parte din pachetul de masuri NATO pentru cresterea increderii intre aliati si intarirea securitatii in zona Marii Negre. Acesta este cuprins in Planul cu principalele activitati ale Fortelor Navale Romane pe anul 2015 si are ca obiectiv principal mentinerea ridicata a nivelului de instruire al marinarilor militari

romani.

Pe mare, fregata Regina Maria participa la exercitii de lupta impotriva amenintarilor multiple, exercitii de impunere a embargoului maritim precum si exercitii de supraveghere a traficului naval. Prin misiunile executate, militarii din Fortele Navale contribuie activ la punerea in practica a politicii de securitate a Romaniei si la indeplinirea angajamentelor asumate de catre tara noastra in cadrul sistemului de securitate nationala si internationala.

Redactor: Andreea Barbu