Fregata Regele Ferdinand este prima navă militară din România care a trecut Ecuatorul (VIDEO)

Premieră pentru Forțele Navale Române. Fregata Regele Ferdinand a devenit prima nava românească militară care a traversat  Ecuatorul.

Cu acest prilej, echipajul navei a avut parte și de o surpriză. La bordul fregatei a fost organizat tradiţionalul botez marinăresc. Fregata Regele Ferdinand a început misiunea Atalanta la 1 octombrie, sub comanda Forţelor Navale ale Uniunii Europene. Trecerea Ecuatorului a avut loc la finalul primei părţi din operațiunea militară, în timpul deplasării fregatei spre portul destinat refacerii capacităţii de luptă.

Intrarea în Emisfera Sudică a reprezentat şi încheierea primei etape a misiunii desfăşurate de Regele Ferdinand în cadrul operației Atalanta. Ziua de 25 octombrie, Ziua Armatei României îi va găsi pe militarii fregatei la datorie pentru țară, în zona de acțiune a Oceanului Indian. Teatrul de operațiuni al Atalantei cuprinde partea de sud a Marii Roşii, Golful Aden şi partea de vest a Oceanului Indian precum și teritoriul de coastă somalez, cu apele sale teritoriale.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Fortele Navale Romane