Fregata Regele Ferdinand a executat o misiune de inspecţie în Golful Aden (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SIlPTNmsmxE[/youtube]Misiunea a avut un nivel de alertă ridicat din cauza zonei necunoscute, cu tabere de piraţi în apropiere, o plajă deschisă şi formaţiuni muntoase în care a pătruns Fregata Regele Ferdinand. Aceasta se află în Golful Aden unde participă la operaţiunea Atalanta sub comanda UE. Vasul românesc a trebuit să facă faţă oricăror potenţiale situaţii neprevăzute, iar militarii au coborât pe mare pentru a ajunge la o altă ambarcaţiune aflată la ancoră în apropierea ţărmului Somaliei. Potrivit declaraţiilor unuia dintre participanţii la misiunea de inspecţie, aceasta nu a ridicat probleme, toată grupa boarding dovedindu-se bine pregătită.

Misiunea a fost prima de acest gen executată de Fregata Regele Ferinand în apropierea unui ţărm necunoscut. De aceea posibila barieră lingvistică cu cei de la bordul navei inspectate şi numărul mare de bărci care se aflau în apropierea vasului puteau crea probleme.

Fregata va mai rămâne in Golful Aden până la finalul operaţiunii Atalanta şi va continua să execute misiuni specifice luptei antipiraterie. Nava fanion a marinei mitare române dovedeşte încă o dată că ţara noastră contribuie activ la punerea în practică a politicilor de securitate şi îndeplineste obiectivelor din Strategia Naţională.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Statul Major al Fortelor Navale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.