Fregata militară a Chinei și-a dezvăluit astăzi secretele în fața constănțenilor (VIDEO)

Fregatele Marinei Chineze din clasa JIANGKAI reprezintă la ora actuală unele dintre cele mai moderne nave de care dispune țara. Ele au început să fie construite din anul 2003 şi sunt primele fregate multifuncţionale din dotarea Chinei. Experţii internationali susţin că aproape toate piesele sunt copiate dupa originalele produse în ţări membre NATO sau în Rusia.

Vasul de război are lungimea de 134 m, lăţimea de 16 m, se poate deplasa cu o viteză de 30 noduri şi este dotat cu sisteme moderne de senzori, război electronic şi armament.

Nava Yantai a participat, la începutul acestui an, la operaţiunile navale împotriva pirateriei, desfăşurate de către Forţele Navale Chineze în Golful Aden. (ilustrati cu filmuletul “mitraliera bord si de pe elicopter”). Analiştii militari menţionează că preţul unei asemenea fregate este mult scăzut faţă de cele similare produse în SUA, Franţa ,Germania, Olanda si chiar Rusia. Românii care au vizitat astăzi nava au rămas încântaţi.

Fregata Yantai a intrat în urmă cu o săptămână în Marea Neagră, împreună cu încă un distrugător chinezesc ce efectueaza o vizită neoficială în portul Sevastopol, la invitaţia Ministerului ucrainean al Apărării.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Alex Brinzaru