Fraţi din Constanţa condamnaţi definitiv pentru trafic

Doi fraţi din Constanţa au fost condamnaţi definitiv pentru trafic, deţinere şi consum de droguri. Aceștia au fost trimiși în judecată în mai 2017, alături de alți doi indivizi.

Cei doi frați, erau tineri cu rezultate bune și foarte bune la învățătură, iar în timpul liber traficanţi de droguri. Aceștia se aflau sub observația oamenilor legii de mai multă vreme, fiind suspectați că achiziționau cantități considerabile de canabis, pe care le vindeau mai departe. Astfel, la data de 24 martie 2017, procurorii au descins la domiciliul lor din Tomis Nord, acolo unde au găsit probe. Unul dintre tineri a absolvit, în 2008, Colegiul Tehnic de Marină “Alexandru Ioan Cuza” Constanța, având o medie la bacalaureat de 9.14. Celălalt a absolvit Grupul Școlar Virgil Madgearu și apoi, în 2013, a fost admis la Facultatea de Psihologie și Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universității Ovidius.

Spre finele anului trecut, magistrații Tribunalului Constanța i-au condamnat la închisoare. Astfel, au primit pedepse de 2 ani și 2 luni în regim de detenție,respectiv 2 ani și 3 luni în regim de detenție. Ceilalți doi, care sunt consumatori și care au fost judecați pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, au primit amenzi penale, 4.500 de lei de fiecare. Decizia nefiind definitivă, a fost atacată cu apel la instanţa superioară.

În urma judecării apelului, instanţa a decis suspendarea pedepselor celor doi fraţi, menţinând restul dispoziţiilor din sentinţa dată de Tribunal, pe fond.

Redactor: Sondra Sandu