Fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii va fi cercetat penal

Audierea lui Constantin Balaban Grăjdan de la sediul DNA s-a încheiat puţin după ora unu noaptea. La ieşire, avocatul său a declarat că Balaban, în calitate de şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a hotărât retragerea instituţiei din dosarul Trofeul Calitaţii pentru că deţine înscrisuri care arată că Inspectoratul nu a fost prejudiciat în niciun fel.

Avocatul fostului şef al ISC a mai spus că procurorii anticorupţie au obligat practic Inspectoratul de Stat în Construcţii să se constituie parte civilă în dosarul Trofeul Calităţii, deşi prejudiciul la care se făcea referire nu exista.

Constantin Balaban a declarat că decizia premierului de a-l demite nu l-a suprins, dar nu l-a informat pe Victor Ponta cu privire la intenţiile sale pentru că a fost prea ocupat.

Tot joi, au fost audiaţi ca martori mai mulţi angajaţi ai ISC, în legătură cu decizia luată de Grăjdan ca instituţia să nu se mai constituie parte civilă în dosarul “Trofeul Calităţii”. Fostul şef al Inspectoratului va fi cercetat de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de favorizare a infractorului. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă între 3 luni şi 7 ani de închisoare.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu