Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, rămâne sub control judiciar

Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție, în dosarul campusului social „Henri Coandă”.

Instanța supermă s-a pronunțat asupra măsurii preventive în ceea ce-l privește pe Radu Mazăre, acuzat de fapte de corupție, în dosarul penal în care este cercetat împreună cu fratele său, senatorul Alexandru Mazăre.

Cei doi, împreună cu afaceriștii Avraham Morgenstern și Elan Schwartzenberg, cel din urmă având mandat de arestare în lipsă, au fost trimiși în judecată în celebrul dosar „Henri Coandă”.  De precizat că Elan Schwartzenberg este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la dare de mită, având pe numele său mandat de arestare în lipsă, întrucât se sustrage cercetărilor.

Potrivit DNA, pe fondul demarării acestui proiect de locuințe sociale, Mazăre ar fi primit 175.000 de euro de la Morgenstern, reprezentantul unei firme, pentru a-i asigura acestuia câștigarea licitației ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social.

Potrivit procurorilor, din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferați către contul personal al primarului și 80.000 de euro către contul pus la dispoziție de fratele său, Alexandru Mazăre, ambele fiind deschise la o bancă din Israel.

Redactor: Daniel Albu