Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak este în comă

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak este în moarte clinică. Anunțul a fost făcut de mai multe cadre medicale, după ce Mubarack a fost transferat la un spital militar din Cairo.

Potrivit medicilor, fostul lider de la Cairo, Hosni Mubarak este “clinic mort”, “inima sa a încetat să mai bată şi a fost resuscitat cu un defibrilator de mai multe ori însă nu a reacţionat”. Ulterior, aceleași surse au precizat că Mubarak “se află în comă şi medicii încearcă să îl reanimeze, iar pacientul respiră cu ajutorul aparatelor”. Presa de stat din Egipt informează că fostul preşedinte, contrâns să demisioneze în februarie 2011 de o revoltă populară fără precedent, a fost transferat de la penitenciarul Tora din sudul Cairo la spitalul militar din Maadi aflat la câţiva kilometri distanţă, în urma unui atac vascular cerebral. Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, în vârstă de 84 de ani, a fost condamnat pe 2 iunie la închisoare pe viaţă, pentru uciderea a aproape 850 de manifestanţi în timpul revoltei care a dus la înlăturarea sa de la putere în 2011.

Tribunalul nu l-a acuzat că a avut o responsabilitate directă, însă nu a luat dispoziţiile necesare pentru a împiedica moartea victimelor. Totodată, faptele de corupţie de care erau acuzaţi fiii lui Mubarak, Alaa şi Gamal, s-au prescris, prin urmare judecătorul nu a pronunţat nicio condamnare împotriva celor doi bărbaţi.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu