Fostul prefect Claudiu Palaz, trimis în judecată

Fostul prefect al Constanței, Claudiu Palaz, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Împreună cu el a fost trimis în judecată și juristul Prefecturii, pentru complicitate la săvârșirea de infracțiuni. Procurorii îl acuză pe fostul prefect că nu a respectat o hotărâre judecătorească, fapt care a atras prejudicii considerabile în dauna statului.

În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, fostul prefect Claudiu palaz, împreună cu Aura Bozdoacă – fost director al Direcţiei Juridice din cadrul Prefecturii, au refuzat să pună în executare o sentință a Judecătoriei Constanța, din 2008, de punere în posesie a unui teren situat în extravilanul localității Lumina. În 2011, fostul prefect și juristul au emis un act prin care au concretizat invalidarea Comisiei locale Lumina de restituire către reclamanţi a respectivului teren.

Urmare acestui refuz, Instituţia Prefectului şi Consiliul local Lumina au fost obligate prin mai multe sentinţe civile la plata de despăgubiri şi daune în valoare de aproximativ 675.000 euro.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Constanţa.

Redactor: Daniel Albu