Fostul prefect, Claudiu Palaz a fost la un pas să compromită ancheta procurorilor DNA

Fostul prefect, Claudiu Palaz a fost la un pas să compromită ancheta procurorilor DNA în cazul celor trei ofițeri ai BCCO Constanța. Politicianul a intrat în posesia unor informații importante din anchetă și le-a divulgat șefului celor trei vizați de cercetări, dar și altor persoane.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe cei trei poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa. Rechizitoriul întocmit în acest dosar a scos la iveală aspecte șocante. Printre numele menționate în dosar apare și cel al fostului prefect de Constanța, Claudiu Palaz. Potrivit anchetatorilor, politicianul ar fi aflat informații secrete și le-ar fi dezvăluit, mai departe șefului celor trei acuzați. De aici și pînă la lămurirea incidentului au avut loc o serie de evenimente și discuții halucinante între toți cei implicați. Ofițerii  de la Crimă Organizată sunt acuzaţi că ar fi furnizat informaţii prin care l-ar fi prevenit pe denunţătorul din acest caz despre „vizita” inopinată pe care procurorii anticorupție i-ar fi pregătit-o. După mai multe tentative eşuate de verificare a „magazinului de vise”, în noaptea de 28 spre 29 ianuarie 2011 a avut loc o descindere, la care au participat atât lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, cât şi reprezentanţi ai unor instituţii deconcentrate din judeţ, în prezența lui Claudiu Palaz, pe atunci prefect. Neregulile constate au ajuns, involuntar, prin intermediul lui Claudiu Palaz, exact la administratorul societății, care a luat măsuri ca să fie acoperit. Pus față în față cu Palaz, bărbatul nu a mai recunoscut nimic, ceea ce l-a determinat pe fostul prefect să demareze propria anchetă. În demersul său către aflarea adevărului, informațiile au circulat atît la denunțător cît și la cei trei acuzați, iar fostul prefect a picat la mijloc.

Anchetatorii au reușit să pună lucrurile cap la cap, iar cei trei ofițeri anticorupție s-au ales cu o nouă acuzație de uz de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată.

Redactor: Andreea Barbu