Fostul impresar sportiv Victor Becali rămâne după gratii

Magistrații Judecătoriei Constanța au respins, în această dimieață, cererea de eliberare condiționată formulată de Victor becali, unul dintre cei șase oameni de fotbal condamnați cu închisoare, în anul 2014, în celebrul Dosar al Transferurilor.

Cornelia Dumitra, judecător al Tribunalului Constanţa, a dispus, luni, ca fostul impresar sportiv Victor Becali să nu fie eliberat condiţionat. Hotărârea magistratului este definitivă. În fapt, Tribunalul Constanţa a respins contestaţia fostului impresar la decizia Judecătoriei Medgidia, care a decis, în octombrie, ca Victor Becali să nu fie eliberat condiţionat. În vârstă de 55 de ani, Victor Becali a cerut să fie eliberat condiționat, susținând că a participat la toate activitățile organizate, a avut 19 recompense și a achitat și prejudiciul din dosar.

Dosarul Transferurilor este un scandal de corupție, prin care mai mulți șefi de cluburi de fotbal sau impresari declarau sume de transfer mai mici decât cele reale, păstrând banii pentru ei și plătind un impozit mai mic decât cel cuvenit. Toate activitățile s-ar fi făcut prin companii off-shore din străinătate. Aceștia au fost acuzați că, prin intermediul unor tranzacții ilegale, în perioada 1999-2005 au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari și un prejudiciu de peste 10 milioane de dolari cluburilor de fotbal din Liga 1. La 4 martie 2014, Curtea de Apel București a dat o sentință definitivă, după aproape șase ani de judecată, zeci de termene și de audieri, Victor Becali fiind condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. În același dosar, au mai fost condamnați: Ioan Becali, George Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Jean Pădureanu, Gigi Nețoiu și Gheorghe Popescu.

Frații Becali ar putea avea, acum, și alte probleme. Ioan și Victor Becali, alături de Cristi Borcea, au fost audiați la finalul anului trecut, după ce ar fi dat mită judecătoarei Geanina Terceanu pentru a fi achitați în prima instanță din ”Dosarul Transferurilor”.

Redactor: Paul Alexe