Foști primari constănțeni acuzați de abuz în serviciu

Foștii primari ai comunelor constănțene Fântânele și Cogealac au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu. Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale, acuzațiile vizează fapte comise în anul 2006, în legătură cu transferul unui teren între cele două localități.

Gheorghe Popescu și Ion Soare, foști primari ai comunelor Fântânele respectiv Cogealac, au fost trimiși în judecată de către procurorii anticorupție din Constanța, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, cei doi inculpați au încheiat un acord privind predarea din administrarea Primăriei Cogealac spre administrarea Primăriei comunei Fântânele, a unei suprafețe totale de teren de 371,19 ha. În această suprafață a fost inclusă în mod abuziv și suprafața de 24.438 mp, închiriată anterior de către o societate comercială.

Procurorii au constatat că demersurile inculpaților au avut drept consecință obținerea unor foloase necuvenite de către Primăria Fântânele, concomitent cu producerea unui prejudiciu în cuantum de 201.600 euro și 531.822 lei în dauna societății care primise în închiriere terenul respectiv. Reprezentantul societății păgubite s-a constituit parte civilă cu aproximativ 2,5 milioane euro, pentru recuperarea prejudiciului fiind dispusă măsura sechestrului asupra mai multor bunuri imobile care le aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse de procurori.

Redactor: Ramona Caba