A fost sezonul inecatilor vara aceasta pe litoral

Potrivit Serviciului de Ambulanta Judetean, numarul cazurilor a atins o cifra record. De la inceputul sezonului estival si pana in prezent, 22 de persoane s-au înecat în 2016 la mare. Autoritatile vorbesc despre o lege care ar putea sa le interzica acest lucru.

Potrivit unei statistici realizată de către medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, de la începutul sezonului, pe întregul litoral s-a intervenit la 79 de cazuri de înec, iar 22 dintre pacienti nu au mai putut fi salvati, in ciuda eforturilor medicilor dar si a salvamarilor. In doar o singura zi, medicii au avut si trei cazuri de submersii.

In ultima perioada, si salvamarii au dus un adevarat razboi cu turistii razvratiti, care nu s-au lasat dusi din apa involburata sub niciun chip, in ciuda steagului rosu care a fost arborat pe o perioada de zile, record. În ciuda avertismentelor salvamarilor, turiştii au ignorat steagurile arborate pe plaje în zilele cu vânt puternic şi s-au avântat în valuri. Autoritatile se gandesc, pentru sezonul viitor, la o propunere normativa, care i-ar putea tine pe aventurieri departe de scaldat, atunci cand vremea impiedica acest lucru.

Redactor: Andreea Barbu