Au fost publicate modelele de subiecte pentru examenele finale

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a, care vor susține examenele finale în anul 2018, pot începe pregătirea. Ministerul Educației a venit în sprijinul acestora și a publicat, pe site-ul subiecte2018.edu.ro, diverse tipuri de subiecte, care să le servească drept model.

Ministerul Educaţiei a publicat, pe 1 noiembrie, modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională și examenul de Bacalaureat. Aceste mostre, elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare pot fi găsite pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au declarat că tipurile de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost întocmite ținându-se cont de: formularea clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivelul mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 2 ore.

Pentru Bacalaureat, subiectele orientative și biletele de examen au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare, astfel încât rezolvarea lor să pună în valoare capacitatea de analiză, de sinteză şi de abstractizare a candidaților. Mai mult, temele propuse îi vor determina pe elevi să-și demonstreze competenţele și să se încadreze în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru.

Merită menționat faptul că nu au fost aduse schimbări în structura subiectelor, comparativ cu anul 2017.

Redactor: Ramona Caba