Fost primar al Constanței, cetățean de onoare post-mortem

Adrian Rădulescu, fost profesor universitar și politician, arheologul și omul care a iubit și conservat istoria, a primit, astăzi, titlul de „cetățean de onoare al județului Constanța” post mortem. De asemenea, școala din comuna Dorobanțu, localitatea natală a istoricului, a primit numele marelui intelectual care şi-a pus amprenta asupra cunoaşterii istoriei. Totodată, de astăzi, o stradă din Constanța îi poartă numele.

O personalitate marcantă a Dobrogei, de numele căreia se leagă istoria mai multor instituții din Constanța a fost așezat la loc de cinste, printre cetățenii de onoare ai județului Constanța. Adrian Rădulescu a condus timp de mai bine de trei decenii Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, profesor universitar, dar și primar și prefect al Constanței. Totodată, sub conducerea sa au fost făcute săpături arheologice la Tropaeum Traiani și au fost construite edificiul muzeului Adamclisi și pavilionul muzeiestic de la Histria.

Cu toate că istoricul Adrian Rădulescu a încetat din viață în anul 2000, a fost nevoie de 18 ani pentru a fi numit cetățean de onoare. La inițiativa președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, personalitatea marcantă a Dobrogei, de numele căreia se leagă istoria mai multor instituții din Constanța a fost așezat la loc de cinste, printre cetățenii de onoare ai județului.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Zarif Armanbet