A fost grevă în administrațiile locale din întreaga țară

Funcționarii au oprit munca timp de opt ore, nemulțumiți de salariile mici și de faptul că lefurile au fost mărite doar în administrația centrală. Angajații primăriei și Consiliului Județean Constanța nu au participat la protest.  La fel au procedat și angajații Primăriei Năvodari.

Angajații din administrația locală au intrat în grevă generală pentru o zi. Ei sunt nemulțumiți de faptul că Guvernul nu le-a acordat măriri salariale, după ce, la nivel central, lefurile au fost mărite chiar și cu 70 la sută. Grevă a fost și în mai multe primării de la nivelul județului Constanța, însă la nivel de municipiu, angajații au continuat munca de teamă că nu vor fi plătiți.

Primarul Constanței consideră că măririle salariale sunt justificate atunci când există performanță.

Și la Consiliul Județean, ziua de muncă a fost una normală pentru că nu s-au strâns suficiente semnături pentru ca angajații să se alăture acțiunii de protest.

Membrii FNSA sunt însă hotărâți să meargă chiar și mai departe. Dacă până pe data de 19 iulie nu vor obține un acord cu Ministerul Muncii sunt hotărâți să intre în grevă generală pe termen nelimitat.

Reddactor: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea