A fost cod portocaliu și a plouat torențial la Constanța

In mai putin de o ora, strazile si bulevardele au fost acoperite cu apa, iar in unele zone aceasta a ajuns chiar si pana la genunchi.

Mai multe echipaje de la pompieri, dar și de la SC RAJA SA, au intervenit în locurile în care ploaia a făcut probleme, oamenii solicitând, disperați, ajutorul autorităților . Sistemul de canalizare nu a mai facut fata, iar in unele cartiere apa a refulat. De altfel Administrația Națională de Meteorologie a emis inca de vineri seraă o informatie meteorologica prin care anunta precipitatii in zona Dobrogei pana sâmbătă, la ora 15, urmate apoi de intensificari ale vantului. Spre dimineata insa meteorologii au emis mai multe coduri galbene in unele zone ale judetului, unde cantitatile de apa au ajuns si la 35 de litri pe metru patrat. In municipiu, in intersectii, precum cele de la Far, Inel 2, Fantasio sau Delfinariu, circulatia a fost blocata, mai bine de o ora, iar apa a depasit pragul autoturismelor.

În total, la nivelul municipiului Constanta, dar si in restul localitatilor de la nivelul judetului au intervenit 46 de echipe de intervenţie ale SC RAJA SA, dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere, 25 acționând in municipiul Constanta si 21 în restul judetului. In orasul Navodari au fost inregistrate 4 reclamatii toate vizand sistemul de canalizare stradal, echipele de intervenție acționând cu promptitudine.

Redactor: Paul Alexe