A fost cel mai aglomerat week-end pe litoralul românesc

Pentru că este vremea concediilor iar weekendurile sunt pline de distractii, gradul de ocupare în stațiunea Mamaia a fost de 100%. Doar în sudul litoralului se mai găsea câte o cameră liberă. Astfel, sfârșitul săptămânii trecute a devenit cel mai aglomerat week-end al anului de pe riviera romanească.

În ultima zi a weekend-ului pe riviera romanească s-a pronit o briză racoroasă ce a îndulcit puțin arsița lunii august. Turistii veniți pe plajă au simțit încă de la primele ore ale zilei un confort puțin sporit față de sâmbătă, când aerul era irespirabil.

A fost multă aglomerație la malul mării.  Hotelurile nu mai făceau față rezervărilor , parcările pline la refuz iar pe plajă a fost bătălie pentru sezlonguri. Este varful sezonului  și cea mai aglomerată perioadă a vacanței de vară la mare.

Nu doar Mamaia a fost sufocată. Nici în restul stațiunilor lucrurile nu au stat altfel. În această perioadă,  aglomerația din marile orașe se mută pe plaje. Sezlong langă sezlog, plajele sunt ticsite de românii care au fugit de canicula marilor orașe .

Nici pe plajele de fițe din Mamaia nu au mai fost locuri. Românii cu dare de mână care au venit aici nu s-au uitat la bani. Totul costă , mai ales dacă ai pretenții însă, o vacanță reușită merită și o cheltuială pe măsură.

Aglomerația vârfului de sezon s-a văzut cel mai bine pe șosele. S-a circulat bară la bară pe sensul de mers spre Constanța, semn că turiștii se îndreaptă către case. In fiecare duminică seriile de vacanță se schimbă cu aglomerația, care întinde la maxim nervii turiștilor grăbiți să ajungă acasă. Vârful de sezon va dura până în ultimul weekend al lunii august. Apoi, prețurile vor scădea iar aglomerația va disparea.

Redactor: Oana Jărloianu