Forțele de ordine, prezente la datorie de Înviere

Peste 200 de jandarmi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, vor acţiona zilnic în această perioadă, la nivelul județului Constanța,   pentru menţinerea ordinii publice şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Aceștia vor fi prezenți, mai ales, în apropierea bisericilor.

În noaptea de înviere,  peste 80 de jandarmi,  în cooperare cu polițiștii și pompierii constănțeni, vor veghea la  desfăşurarea în condiţii de siguranţă  a ceremoniilor religioase ocazionate de sărbătoarea Învierii Domnului, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel din municipiul Constanţa şi în portul turistic Mangalia.

De asemenea,  jandarmii și polițiștii vor fi prezenți şi în zonele altor lăcaşe de cult din Constanţa, Medgidia, Mangalia,Cernavodă, Hârşova,  Eforie, Techirghiol şi Ghindăreşti.

Jandarmii constănţeni recomandă participanţilor:

–        adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;

–        respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;

–        acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale;

–        să nu participe la slujbe sub influenţa băuturilor alcoolice, să nu aibă asupra lor alcool, arme, materii expolzive, substanţe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant;

–        acordarea unei atenţii sporite copiilor care se pot pierde cu uşurinţă în locurile aglomerate;

În cazul unor incidente, cetățenii pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Unic de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de ordine şi siguranţă.

Redactor: Daniel Albu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.