Fondul clasei, ilegal

Ministrul Educației vrea să introducă în noua lege a educației mențiunea că ”fondul clasei este ilegal”. Ecaterina Andronescu a precizat că profesorii nu au voie să se implice în colectarea acestor bani.

Fondul clasei este un obicei vechi de zeci de ani. Cu toate că în ultima perioadă, acesta a fost o acțiune declarată drept ilegală de către șefii Educației, în mai multe școli, tradiția fondurilor clasei și ale școlii este prezentă în continuare. Această situație a fost readusă în discuție și de actualul ministru Ecaterina Andronescu.

”Legală nu este. Dacă părinţii strâng bani, după opinia mea, aduc mult mai multă imagine negativă şcolii şi chiar unii părinţi se antagonizează în raport cu şcoala cu aceste fonduri, pentru că nimănui nu îi convine să scoată din buzunar. Chiar dacă părintele consideră că în felul acesta sprijină copilul, nu se bucură când scoate bani din buzunar şi îi pune într-un fond al clasei. Mai bine să învăţăm să facem proiecte, să găsim resurse din bani europeni sau alte resurse şi să încercăm să aducem în şcoli ceea ce şcoala impune ca o necesitate. Este un ordin de ministru de mulţi ani de zile. Poate că întărim în lege”, a susținut Ecaterina Andronescu.

De asemenea, ministrul Educației a adăugat că dascălii ”au obligația” să nu se amestece în acțiunea de a strânge asemenea resurse.

Redactor: Sondra Sandu