Fondul clasei este ilegal

Atât fondul şcolii cât şi fondul clasei au reprezentat mereu o situaţie conflictuală între conducera instituţiilor de învăţământ şi părinţii elevilor.  De cele mai multe ori, din banii strânși se achiziționează dulapuri, perdele, cutii de cretă, cuiere sau  se renovează sălile de clasă, operațiuni care ar trebui efectuate din fondurile instițutiilor de învățământ și din cele ale primăriilor. Deși mai mulți miniștrii ai educației au declarat pe parcurs că strângerea fondurilor clasei și al scolii sunt ilegale, profesorii continuă să o facă. Părinții fac eforturi considerabile să achite sumele solcitate.

Inspectorul școlar județean Constanța, Răducu Popescu spune că niciun părinte nu este obligat să achite fondul clasei și fondul școlii, cu atât mai puțin dacă modul în care sunt folosiți banii nu este adus la cunoștința părinților.

Chiar dacă părinții contribuie la renovarea clasei și investesc sume importante, de cele mai multe ori, la debutul unui nou an școlar, au surpriza să constate că elevul învață într-o nouă sală.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Victor Nita