Fondatorul MegaUpload.com, eliberat pe cautiune

Kim Dotcom, fondatorul site-ului de content sharing megaupload.com, a fost eliberat pe cautiune de catre magistratii din Noua Zeelanda, informeaza Reuters. Judecatorul David McNaughton a respins initial recursul lui Dotcom, cunoscut si sub numele de Kim Schmitz, pentru ca a considerat ca acesta ar putea fugi din tara. Si-a schimbat insa parerea dupa apelul facut de Dotcom.

Dotcom va purta o bratara de monitorizare la glezna cu ajutorul careia autoritatile il pot localiza in orice moment. “Vreau doar sa merg acasa sa imi vad sotia si cei trei copii”, a spus acesta, la iesirea din inchisoare.

Guvernul SUA a inchis megaupload.com dupa ce i-a acuzat pe fondatorii acestuia, dar si pe mai multi angajati, de incalcare grava a copyright-ului. Se pare ca ar fi facut parte dintr-o schema prin care ar fi luat 500 de milioane de dolari de la posesorii de drepturi de autor. In Noua Zeelanda, au fost arestati patru dintre managerii site-ului.

Politia a confiscat in timpul descinderilor bunuri de milioane de dolari. Acestia asteapta acum o decizie in privinta extradarii in SUA, Toate aceste masuri au fost luate in contextul in care iIndustria muzicala si Hollywood-ul vor eliminarea pirateriei online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.