Focuri de armă noaptea trecută, în zona Portului Agigea

Atacul la trenul de cărbune a fost dat la lasarea întunericului. Cei doi tineri care au ajuns la spital făcea parte dintr-un grup organizat de aproximativ 30 de persoane, conform spuselor agenților de pază care au surprins întreaga „operațiune ”.

Banda de hoți ar fi dat jos din vagoane sute de kilograme de cărbune pînă să fie prinsă în fapt, iar pe lîngă șinele de cale ferată autoritățile au găsit zeci de saci abandonați, plin cu cărbune.

Pentru a-i opri, agenții de pază susțin că au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, iar unul dintre tineri a fost nimerit în plin cu un glonț din cauciuc.  Ceilalți au dispărut imediat, iar bodyguarzii au reușit să-l mai prindă pe încă un tînăr, care nu s-a îndurat să-și abandoneze prietenul.

Varianta unchiului uneia dintre victime este cu totul diferită. Bărbatul spune că ce doi tineri au ajuns la spital în stare gravă, snopiți în bătaie și împușcați, după ce agenții de pază ar fi făcut abuz.

Polițiștii constănțeni au aflat de cele întimplate de la jurnaliști și au deschis o anchetă.

Cei doi tineri au fost internați  pe Secția de Reanimare a Spitalului Clinic Județean Constanța, iar în funcție de diagnosticul pus de medici precum și de zilele de îngrijiri medicale necesare pentru a se reface, autoritățile vor putea stabili dacă acuzațiile lor sunt fondate. Între timp, pentru faptul că au participat la infracțiunea de noaptea trecută, cei doi sunt acuzați de furt calificat și s-au ales cu dosare penale.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu