Focare de infecție în bucătării

Mucegai, mâncare preparată de câteva zile, carne expirată de 4 luni, o rață congelată cu tot cu pene și măruntaie, la care se adaugă și ceva sosuri ținute în căldură. Asta au găsit inspectorii OPC la câteva localuri din Mamaia și Constanța, în urma controlului de miercuri seară.

Inspectorii Comisariatului pentru Protecția Consumatorului își continuă acțiunile pe litoral și în municipiul Constanța. Deși se știe că aceste controale s-au intensificat în ultima perioadă și au fost zeci de terase și restaurante controlate și sancționate drastic de OPC, există încă localuri în care se servește mâncare preparată din produse expirate și în condiții insalubre. O nouă acțiune s-a desfășurat miercuri seară, în stațiunea Mamaia unde, din nou, inspectorii OPC au rămas șocați de ceea ce au găsit prin bucătării. De exemplu, la  Pizzeria Azzuro, s-au găsit  produse expirate de un an de zile, iar carnea  pentru mici era expirată de peste 4 luni.

Mâncarea preparată și servită clienților nu era proaspătă, ci rămasă năvândută din zilele anterioare. Însă ceea ce a întrecut până și imaginația inspectorilor, a fost rață congelată. Nu ar fi fost ceva ieșit din comun, dacă nu ar fi fost cu pene și necurățată de organe în interior.

Ulterior a mai fost controlată o altă terasă din aceeași zonă, unde s-au găsit nereguli similare. Ambele localuri au fost lăsate fără dreptul de a desfășura activități pe o perioadă de 6 luni.

Ceva și mai halucinant aveau să constate inspectorii OPC Constanța, în frunte cu directorul acestuia, Horia Constantinescu, la restaurantul turcesc ”Kaptan Baba” din centrul Constanței, vis-a-vis de primărie. Ce au găsit aici?…imaginile vorbesc de la sine:

S-ar părea că acțiunea a avut la bază un filmuleț postat pe internet de un client. Acesta ar fi filmat cu telefonul un bucătar care fuma în timp ce gătea. Această informație nu a fost confirmată oficial, însă condițiile insalubre constatate de oamenii legii sunt cât se poate de oficiale.

Redactor: Daniel Albu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.