Focar de varicelă, la Constanța

Atenție părinți! Direcția de Sănătate Publică  din Constanța a declarat existența unui focar de infecție. Și asta penru că, în  ultimile 48 de ore s-au înregistrat 18 cazuri de varicelă la o grădiniță din oraș. Situația este însă sub control, primele măsuri au fost deja luate, angajații DSP au dezinfectat întreaga unitate de învățământ.

Mămicile care au copiii la Grădinița nr.8 din municipiul Constanța au semnalat, joi, că în unitatea de învățământ mai mulți micuți sunt bolnavi de varicelă. Mai precis, 18 copii din cei 24 cât numără grupa mijlocie, au fost diagnosticați cu această boală.

Acesta a precizat că, în cursul după amiezii de joi, Direcția de Sănătate Publică va trimite o echipă pentru dezinfectarea întregii grădinițe.

Cu toate acestea, conducerea grădiniței nu a vrut să facă niciun fel de comentarii cu privire la aceste cazuri de varicelă.

Varicela este o boala infectioasă acută, cunoscută şi sub numele de vărsat de vânt și manifestată prin erupții numeroase pe corp. Afecțiunea este una extrem de contagioasă, spun medicii, care trag un semnal de alarmă.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea