Focar de infecție, la terasa ”La Steaguri” din Neptun

O terasă din stațiunea Neptun i-a șocat pe inspectorii de la Protecția Consumatorului, care i-au călcat pragul pentru un control. Ce au găsit acolo, este greu de descris în cuvinte. Unitatea nici nu era prevăzută cu spații de depozitare a alimentelor, iar acesta erau lăsate la întâmplare, la temperaturi improprii.

După incidentele de la terasa ”La steaguri” din stațiunea Mamaia, unde patronul a făcut scandal și s-a automutilat în semn de protest față de inspectorii OPC veniți în control, oamenii legii au continuat seria acțiunilor de acest gen și în sudul litoralului. De data aceasta, vizată a fost o terasă purtând același nume cu cea din Satul de Vacanță. ”La Steaguri”. Și aici, inspectorii au fost șocați să constate condițiile în care sunt păstrate alimentele destinate turiștilor. De exemplu, peștele era depozitat în condiții mizere, apoi, după ce era gătit, era lăsat de izbeliște în soare. De asemenea,  ustensilele și spațiul de lucru nu aveau nimic în com,un cu alimentația publică. Alimente, precum maioneza, erau ținuteîn soare și miroseau a alterat. Conducerea unității alimentare a fost invitată la sediul CJPC pentru luarea măsurilor ce se impun. De asemenea, au fost făcute adrese către DSV, SANEPID și primărie.

De precizat că patronul localului se numește Marian Mocea, de original din Roșiorii de Vede, și este cunoscut în rândul afaceriștilor din sudul litoralului. De aceea a intrat în numeroase conflicte cu localnicii conduși de Nuredin Beinur, capul lumii interlope din Mangalia.

Redactor: Daniel Albu