Focar de infecție la Medgidia

Peturi, lemne, bucati de mobilier si alte sute de gunoaie. Intr-un cuvant, un adevarat focar de infectie. Asta au gasit politistii locali din Cernavoda in locuinta unei familii care strangea, de mai bine de un an, gunoaiele. Mirosul insuportabil si mizeria i-au determinat pe vecinii disperati sa apeleze la ajutorul autoritatilor, care au intervenit, impreuna cu o echipa de salubrizare, pentru a strange gunoiul din casa acestei familii.

De mai bine de un an, cernavodenii care locuiesc pe strada Rovine din localitate traiesc un adevarat cosmar. O familie a reusit sa adune in locuinta sa un maldar de gunoaie si s-a incapatanat sa traiasca cu ele in casa, fara sa se gandeasca ca, astfel, ar putea pune in pericol sanatatea vecinilor. Locuinta acestora s-a transformat intr-un adevarat focar de infectie, iar din cauza mizeriei de nedescris, sobolanii si gandacii si-au croit drum si la casele vecinilor. Desi au incercat, de nenumarate ori, sa-i covinga sa-si igienizeze locuinta, insistentele vecinilor nu au dat roade. Disperati, acestia au apelat la ajutorul autoritatilor, care s-au deplasat astazi la fata locului, pentru a rezolva problema.

Politistii locali cunosc acest caz, unde au mai intervenit de-a lungul timpului. Pentru a strange toata mizeria, astazi a fost nevoie de interventia unei echipe de salubrizare si a unui tractor, in care au fost depozitate deseurile colectate.

Familia care a reusit sa colecteze gunoaie timp de mai bine de un an are trei copiii si toti traiau in acest focar de infectie. Toata interventia a durat mai bine de o ora, timp in care din locuinta cernavodenilor au fost scoase peturi, cauciucuri vechi, lemne, mobilier uzat si multe alte gunoaie.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca