Fluidizarea traficului la frontiere

Ca în fiecare an, în luna decembrie, în punctele de trecere ale frontierei, se prefigurează o creştere a traficului de persoane şi a mijloacelor de transport. Garda de Coastă a luat toate măsurile necesare pentru a reduce timpii de aşteptare şi a garanta un control eficient.

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, numeroși români plecați la muncă în  străinătate se întorc în țară. Pentru a evita aglomerarea la punctele de trecere a frontierei, Garda de Coastă a dispus toate măsurile pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă participanţilor la trafic folosirea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă. Astfel va putea fi preîntâmpinată apariţia suprasolicitării doar a unora dintre acestea.

Pe raza județului Constanţa, la graniţa cu Bulgaria, sunt 4 puncte de trecere a frontierei, cu specific rutier. În total, sunt disponibile 7 benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 7 benzi pe sensul de ieşire.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea