Flash News (13.02.2018)

Elev eliminat de la BAC

La prima probă de competență, din data de 12 februarie, care continuă și marți, 13 februarie, sunt înscriși 4.636 de elevi. Din păcate, la Liceul de Telecomunicații din Constanța, un elev a fost eliminat pentru că a intrat în sala de examinare cu telefonul mobil, care a și sunat în momentul respectiv. De menționat este faptul că elevul era dintr-o promoție anterioară.

Ciocolata cu surprize

Un constănțean a avut parte de o surpriză neplăcută.a cumpărat o ciocolată bio de la un supermarket din municipiul Constanța iar atunci când a deschis ciocolata a descoperit mai mulți viermi.Ciocolata a fost cumpărată pe data de 10 februarie. Supărat, cosnumatorul a ajuns, în această dimineață, la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, unde a depus o sesizare. Horia Constantinescu, comisar șef adjunc al CJPC Constanța spune ca reclamația a fost înregistrată azi, 13 februarie iar o echipă de comisari a mers în control, unde a constatat că ciocolatele fusese retrase de la comercializare, încă din data de 11 februarie.

Corvete construite la Mangalia

Corvetele multirol pentru dotarea Marinei Militare ar urma să fie construite în Şantierul Naval Mangalia, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor.El a precizat că la sfârşitul anului trecut, guvernul a decis ca statul să încerce să cumpere de la compania Daewoo pachetul majoritar de acţiuni la acest şantier.Mihai Fifor a ţinut să-i asigure pe angajaţi că nimeni nu va fi dat afară şi că statul va căuta şi un partener strategic pentru ca la Mangalia să fie construite şi nave comerciale foarte mari. Tot pe un şantier din România ar putea fi construite şi trei submarine militare.

Petrecerea Mărțişorului la Navodari

La Năvodari va avea loc, pe 1 Martie, a cincea ediție a evenimentului ”Trecut-au anii! Dans și voie bună”, dedicată seniorilor oraşului.Petrecerea Mărțişorului va avea loc pe 1 martie, începând cu ora 15.00, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă (lângă Serviciul Taxe și Impozite).Tot aici se fac şi înscrierile, care sunt gratuite, însă în limita celor 70 de locuri disponibile.

Oră de iarna pentru tot anul

Parlamentul european a decis ca ora de vară să fie eliminată.Uniunea Europeană a hotarat, prin majoritatea voturilor deputaților, ca anul să nu mai fie împărțit în ora de iarnă și ora de vară. Astfel, s-ar putea ca luna viitoare să nu mai fim nevoiți să dăm ceasul înainte. Urmeaza ca România și restul statelor membre să adopte masura, după ce își vor da acordul.