Fitness și nutritie pentru copii și adolescenți

Obezitatea copiilor este o problemă tot mai gravă în lume. Intervenția unor echipe de medici și formatori în educație ar putea fi soluția pentru prevenirea unor drame. La Constanta a aparut primul centrul combinat – nutritie si fitness, special pentru copii intre 9 si 15 ani.

Centrul de fitness pentru copii din Constanta aduna sub acelasi acoperis nutritionisti, specialisti in sport, copii cu tendinte de îngrasare si parinti, deopotriva. Cei mici fac miscare intensa 2-3 ore pe saptamana si apoi invata ce alimente sunt bune pentru ei. La cursurile de nutritie, parintii vor sta in aceeasi banca cu prichindeii.

In Romania, cifrele arata ca numărul copiilor supraponderali a crescut cu 18% în ultimul deceniu, iar cei mai afectați sunt copiii și adolescenții care au peste 15 ani.

Centru de fitness pentru copii are aparate gen jucarii. Nimic nu este plictisitor. Ei sunt incurajati sa se catare pe spaliere, sa mearga in maini pe scari orizontale, sa alerge pe bârne sau sa traga de inele agatate de tavan.

Toate activitatile centrului de fitness sunt gandite astfel incat copiii sa vina cu drag si să aiba rezultatele dorite prin joc si activitati fizice sub indrumarea instructorilor de fitness, dar si prin abordarea unui stil de viata sanatos  din punct de vedere al alimentatiei. Parintii vor participa la seminariile de nutritie impreuna cu copiii astfel incât sa inteleaga ce inseamna alimentatie corecta  pentru copiii lor.

Redactor: Mihaela Ciorbaru