Firmele, încurajate să angajeze elevi și studenți

50% dintre români lucrează la negru, împinși de nevoie, iar pe perioada sezonului estival abia dacă găsești angajator dispus să ofere măcar contracte de tip part-time. În timp ce statul le ofera patronilor un stimulet de 250 de lei pe lună pentru a face contracte, amenzile pentru munca la negru ajung la sume uriașe, mai ales pe litoral.

Angajații informali au reprezentat între 20 si 50% din totalul conaționalilor care muncesc la noi în țară,  potrivit unei cercetări realizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, anul trecut. Motivele care îi împing pe români să accepte compromisuri? Sunt legate de nivelul scăzut de trai, din prisma angajaților și de birocrația greoaie și taxele absurde, în ceea ce-i privește pe deținătorii de afaceri. Așa se face că pe durata sezonieră, țara noastră devine pepinieră de muncitori fără contract, respectiv, viitori pensionari care nu beneficiază de nimic, din punct de vedere legal. Nici măcar amenzile uriașe nu reușesc să stopeze fenomenul. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă, în 2016 numărul sancțiunilor a însumat 700.000 de lei, cu 120.000 lei mai mare decât în anul anterior, adică, mai multe nereguli. Anul acesta, autoritățile au venit cu o propunere pentru angajatori. Aceștia pot beneficia de un stimulent în valoare de 250 lei pe lună, de la stat, pentru fiecare elev și student pe care îl angajează, sub contract, pe perioada verii. Măsura vine ca o încercare a autorităților de a combate munca sezonieră la negru, însă conține aceeași procedură greoaie.

Beneficiazã de stimulentul financiar lunar angajatorii care încadreazã în muncã elevi şi studenţi în baza:

  • unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parțial.
  • unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanței.

Diferența dintre stimulentul lunar și salariul acordat angajatului se suportă de către angajator din fonduri proprii. Pentru a beneficia de stimulentul financiar, angajatorii ar trebui să încheie o convenție cu Agenția Judeteană pentru Ocuparea Forței de Muncă, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților. În plus, durata maximă de valabilitate a beneficiului este de doar două luni.

Redactor: Andreea Barbu