Firmele de ecarisaj nu mai au voie să prindă câinii la Constanța

Firmele de ecarisaj nu mai au voie să prindă câinii la Constanța. Aceasta este decizia Primăriei Constanța  în urma unor discuții cu un grup de voluntari și a asociației de salvare a câinilor, la începutul acestei săptămâni. Această decizie a fost alimentată și de scandalurile de la adăpostul de animale de la Ovidiu.

La începutul acestei săptămâni, la Constanța, Primăria a decis oprirea capturării câinilor comunitari timp de 30 de zile.

Potrivit unei asociații de salvare a câinilor, din animalele care se aflau in biobază  de la Ovidiu, săptămâna trecută, au ramas mai puțini decăt la prima lor vizită.

Totodată,o problemă similară există și la Sibioara, acolo unde  câinii sunt ținuți în condiții de neimaginat.

Astfel, după discuțiile de la începutul săptămânii cu membrii Asociației de protective a animalelor Koala Kariola, primăriaa hotărât să  nu mai elibereaze niciun ordin de capturare.  Ceea ce înseamnă că hingherii nu mai au dreptul de a prinde câinii la Constanța. Ulterior, aceiași hotărâre a fost luată și de Primăria Medgidia, care are contract cu aceiași firmă de ecarisaj, ce face obiectul unor cercetări și a unui dosar penal.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Adrian Florea