Firefox a ajuns la versiunea 11

Mozilla a terminat cea de-a XI-a versiune a popularului browser Firefox, ajungandu-i pe cei de la Opera ca numar de editii. Aceasta vine la putin peste doua luni dupa Firefox 10, si ar trebui, ca de fiecare data, sa sporeasca performanta si stabilitatea. Si asta in principal prin intermediul noului protocol SPDY.

Firefox 11 accepta acum utilizatori si de la Google Chrome, importand preferintele si site-urile favorite si din acest browser. Iar prin functia Sync sunt sincronizate mai nou si add-on-urile. Dimensiunea textului in CSS poate fi modificata, avem noi optiuni de HTML5 si noi facilitati pentru programatori. Si cam atat.

Iar varianta mobila de Firefox 11, destinata sistemului de operare Google Android, este compatibila cu Adobe Flash. Performanta a fost de aceasta data masurata cu Peacekeeper 2, si nu a aratat cu nimic mai bine decat cea a versiunilor precedente..

Sistemul de test este acelasi: procesor Intel Core 2 Duo la 3.2 GHz, chipset i965P, 2 GB DDR2 la 800 MHz, placa video Radeon HD 6850, RAID 0 320 GB *2 si Windows 7 Professional 64 bits