Finanțare pentru două parcuri noi în Ovidiu

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, anunță că a fost aprobată finanțarea pentru realizarea unei zone de relaxare și agrement în localitate, ce va include un parc situat pe malul lacului Siutghiol și un altul în zona de-a lungul canalului pluvial.

Vești bune pentru locuitorii din orașul Ovidiu! Primarul George Scupra anunță că a fost aprobată finanțarea proiectului prin care se vor realiza două parcuri de agrement în localitate.

Primul parc va fi  situat pe malul lacului Siutghiol, în vecinatatea insulei Ovidiu și va avea o  suprafață de 3742 mp. Atât copiii cât și adulții se vor putea bucura de un perete de escaladă, ce va avea lungimea desfașurată de aproximativ 15 metri si înalțimea variabilă până la maxim 4 metri.

Parcul va avea un amfiteatru natural, realizat din amenajari ale pantei naturale a terenului cu 6 gradene de odihnă și spații de circulație și va fi dotat cu plase de relaxare deasupra apei. Mobilierul urban va include bănci cu și fără manere, care să permită apropierea carucioarelor pentru copii sau a celor rulante, coșuri de gunoi cu trei compartimente și  cișmele de apă potabilă. De asemenea, parcul va dispune de sistem de iluminat și de supraveghere video. Al doilea parc va fi amplasat în zona de-a lungul canalului pluvial, dintre cartierele Sat Vacanță si Ovidiu Sud, pe o suprafață de aproape 3000 mp.

Valoarea totala a proiectului, care urmează să fie finalizat până în 2020,  depășește 6 milioane de lei.

Redactor: Isabela Boantă