Finalul lunii august nu înseamnă neapărat sfârşitul valului de turişti pe litoral (VIDEO)

Hotelierii si agentii economici de pe litoral nu duc lipsă de turişti nici in acest weekend. Românii s-au urcat în maşini şi au pornit spre malul mării încă de seara trecută, când pe autostrada Soarelui traficul a crescut vizibil. În zona Cernavodă, circulaţia s-a desfăşurat în condiţii normale, însă oamenii legii spun că fluxul de turişti se va face simţit în cursul zilei de astăzi.

Cum meteorologii au anunţat vreme bună de plaja şi în septembrie, hotelierii se aşteaptă ca acest weekend să nu fie neapărat şi ultimul cu grad mare de ocupare din această vară. În vârful de sezon traficul intens le-a dat bătăi de cap soferilor mai ales în sudul litoralului şi în nord. Restul staţiunilor, deşi au fost pline, nu au fost la fel de tranzitate de şoferi. Agenţii de la rutieră spun că aglomeraţia de pe Autostrada Soarelui poate fi evitată prin alegerea rutelor alternative. Astfel şoferii pot circula din

Bucureşti – A2 – Feteşti – DN3B – Hârşova – DN2A – Constanţa;

Bucureşti – A2 – Drajna – DN21 – Slobozia – DN2A – Hârşova – Constanţa.

Acesta este si ultimul week-end in care soferii sunt scutiti de taxa de pod de la Fetesti- Cernavoda. Poliţiştii de la circulaţie atrag atenţia că pe Autostrada Soarelui sunt montate radare, astfel că cei care apasă prea tare pedala de acceleraţie trebuie să fie conştienţi că vor suporta şi consecinţele. În plus, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum, atât pentru siguranţa personală şi a pasagerilor transportaţi în autovehicul, cât şi pentru siguranţa celorlaţi participanţi la trafic.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Gabriel Niculae