Finalizarea numărătorii a strâns competiția politică la doi candidați

Săptămâna a stat sub semnul alianțelor politice. Strategia Victor Ponta, președintele care unește, a mers pe încheierea de alianțe pentru turul al doilea cu majoritatea candidaților care nu au trecut de primul tur. Klaus Iohannis, candidatul ACL a declarat că nu negociază voturi. Monica Macovei și-a arătat susținerea pentru primarul Sibiului, dar nu înainte de a-i prezenta cerintele minimale pentru salvarea statului de drept, principii care au stat la baza atragerii electoratului în primul tur.

Elena Udrea, candidatul susținut de Traian Băsescu a păstrat tăcerea după primul tur al alegerilor. Partidul Miscarea Populara este una dintre formatiunile politice care nu si-au exprimat o pozitie oficiala privind sustinerea unui candidat in turul II. Dan Diaconescu, însă a ales.

La fel de ferm a fost și Vadim Tudor. Acesta a declarat că dă voturile unui român și nu unui neamț.

Teodor Meleşcanu și-a anunțat susţinerea pentru Victor Ponta în turul al doilea al prezidenţialelor, precizând că un factor esenţial în adoptarea acestei decizii a fost convingerea fermă că împreună vor aplica o politică în favoarea securităţii României şi a unei dezvoltări economice durabile. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că îl susține pe Ponta necondiționat și a discutat cu acesta despre refacerea USL, după 16 noiembrie.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat, ca maghiarii sunt liberi sa voteze dupa constiinta. El a precizat ca decizia privind sprijinul UDMR in turul al doilea a fost ingreunata de “revenirea in ecuatie” a lui Corneliu Vadim Tudorm care reprezinta toate principiile impotriva carora comunitatea maghiara a luptat, nationalismul extrem si ura fata de maghiari.

Redactor: Oana Damian