Filmul victimelor SMURD, o “făcătură”?

Autoritățile au făcut experimente în urma tragediei aviatice de pe lacul Siutghiol, pentru a vedea dacă strigătele de ajutor puteau fi auzite de la mal.

Raed Arafat susține că s-au făcut două experimente la solicitarea Parchetului. Experimentele au constat în reconstituirea condițiilor cât mai exacte din data de 15 decembrie, când se auzea vocea unui bărbat care cerea ajutor. Astfel, veridicitatea înregistrării este pusă sub semnul întrebării, potrivit declarațiilor lui Raed Arafat, în urma experimentelor.

„De la mal nu se puteau auzi strigătele. Victimele au intrat automat în șoc hipotermic la o temperatură de 2 grade a apei. Medical, la o temperatură a apei de 2 grade, șansa să supraviețuiască cineva mai mult de câteva minute este foarte mică. Experimentul a fost făcut de Parchet împreună cu colegii de la ISU Constanța”, a declarat Raed Arafat, pentru un post central de televiziune.

Acesta susține că este aproape imposibil ca vocea înregistrată pe ambianța filmului care fost făcut public în presă să fie a uneia dintre victimele care se aflau în elicopterul SMURD prăbușit în lacul Siutghiol.

Redactor: Sorin Hulubei