FILMMIC, festivalul de film al liceenilor

Festivalul de film pentru liceeni, FILMMIC, revine la Constanța! Vineri, la ora 10.00, la Casa de Cultură a sindicatelor, vor fi premiate cele mai bune creații, filme și fotografii.

FILMMIC, festivalul de film pentru liceeni organizat de Liceul Teoretic Traian din Constanța și-a continuat și în acest an misiunea de a împărtăși publicului diversitatea viziunilor și ideilor tinerilor de azi. Ediția din acest an a evenimentului a cuprins și o secțiune experimentală, de fotografie, care a fost foarte bine primită de către adolescenți.

Liceenii pasionați de artă, sub atenta coordonare a echipei de proiect, au  îmbrățișat tema din acest an a festivalului, ”Ieri…Azi..Mâine…Mereu…”, o punte între trecut, prezent și viitor, o temă realistă care dă însă libertate la visare și creație. Astfel, tinerii realizează că au puterea de schimba lumea din jurul lor și că această schimbare ține de fiecare dintre ei, de cum au fost ieri, cum sunt azi și ce pot deveni în viitor.

Cele mai bune creații, filme și fotografii vor fi premiate vineri, în cadrul ceremoniei de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța.

Jurizarea filmelor a fost realizată de către profesioniști din industria cinematografică și din educație, printre care se numără criticul de film Irina Margareta Nistor, regizorul TomaEnache și actorul Bogdan Farcaș.

Redactor: Isabela Boantă